Halra Koma

Halazunk, mert szeretjük! Szeretjük köztük úszva, búvárkodva, frissen nyersen, pástétomban, levesben, sülve, főve, grillezve, mindenhogyan. Mert a hal nélkülözhetetlen mindenki számára! A jó hal itt úszik körülöttünk a legtöbb magyar halgazdaságban, tavakban, folyókban. Nem vetjük meg a tengerit sem, de a magyar hal kétségkívűl a legfinomabb. Ráadásul nem is kell messzire menni ahhoz, hogy a friss halhús az asztalra kerüljön. Okosabbak leszünk tőle és állítólag szebbek is :) Gyerkőceink kedvenc eledele, mert úgy szolgáljuk fel nekik, ahogy ők is szeretik. Frissen, ízletesen, egészségesen.

Archívum

Grillezett harcsa az asztalon

2013.02.23. 23:00 halrakoma

Reggel a Hal-Udvarban indítottuk a napot. Vettünk is egy jókora haladagot, olyat is ami még a vízben úszott amikor odaértünk, füstöltet, olajosat, előre ízesítettet, mindenfélét, hogy legalább egy hétig kitartson. Útközben kútfőből összekombináltunk egy jó receptet a friss harcsára.

grillezett-harcsa-salataval.jpg

Könnyed, laza, télből kijövős fogás: fokhagymás, póréhagymás, petrezselymes, citromos, olivaolajas 1-2 órás pácban érlelés után grillen kisütötött ropogós harcsa mellé jókora adag friss salátát készítettünk.

Nem bonyolult, kábé fél órás előkészítés és sütés után már be is burkoltuk.

Hozzávalók 4 jóétvágyú személyre:

  • 1 kg friss harcsa
  • 1 fél fej fokhagyma
  • friss petrezselyem ízlés szerint
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 citrom leve
  • só és frissen őrölt bors (ne sajnáljuk)

 

Páchoz: ízlés szerint (jó sok) fokhagyma, olivaolaj gazdagon, friss petrezselyem, újhagyma, citrom, só, frissen őrölt bors.

grillezett-harcsa-salataval-pacban.jpg

Elkészítés: Miután a halat megmostuk és felaprítottuk, egy-két órás lazaság következik a gazdag halpácban és csak utána kezdjük el kisütni. Nagyobb serpenyőn kívűl másra nem is lesz szükség.

Salátához: Jégsaláta, retek, kígyóubi, nagyméretű paradicsomok, kaliforniai paprika, lilahagyma, olivabogyó. Mindez gazdagon meglocsolva balzsamecettel, olivaolajjal és szójaszósszal. Csippenthetünk hozzá egy kis oregánót is, amit előzőleg a tenyerünkben elmorzsolunk...csak a teltebb íz kedvéért.

grillezett-harcsa-salataval-salata.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: saláta harcsa fokhagyma grill pác haludvar

A bejegyzés trackback címe:

https://halrakoma.blog.hu/api/trackback/id/tr235101085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása