Halra Koma

Halazunk, mert szeretjük! Szeretjük köztük úszva, búvárkodva, frissen nyersen, pástétomban, levesben, sülve, főve, grillezve, mindenhogyan. Mert a hal nélkülözhetetlen mindenki számára! A jó hal itt úszik körülöttünk a legtöbb magyar halgazdaságban, tavakban, folyókban. Nem vetjük meg a tengerit sem, de a magyar hal kétségkívűl a legfinomabb. Ráadásul nem is kell messzire menni ahhoz, hogy a friss halhús az asztalra kerüljön. Okosabbak leszünk tőle és állítólag szebbek is :) Gyerkőceink kedvenc eledele, mert úgy szolgáljuk fel nekik, ahogy ők is szeretik. Frissen, ízletesen, egészségesen.

Archívum

Bazsalikomos, fokhagymás harcsa

2013.02.24. 23:06 Livalive

Na, ez már döfi! Ötcsillagos vasárnapi, igazán egyszerű, lájtos és roppant egészséges menü! Egy dolgunk van csak, méghozzá előző este egy klasszikus halpácot készíteni a finom harcsának, mert azt csakúgy szereti!

Hozzávalók négy éhes szájnak:
1 kg friss harcsafilé (a Hal-Udvar itt van mellettünk)
Friss bazsalikom (nehogy sajnáljuk)
1 egész fej fokhagyma
Olivaolaj
Egész citrom leve minimum
Só és frissen őrölt bors...ennyi!

Előző este halpácot készítettünk: olivaolaj, só, bors, citrom leve, friss bazsalikom levelek apróra tépkedve, préselt fokhagyma gazdagon. Ebben pácolódtak a harcsaszeletek a hűtőben míg mi aludtunk.

bazsalikomos-harcsa-pacban.jpg

Elkészítése sem bonyolult, alig kell hozzányúlni. A hűtőből másnap kivéve egy sütőtálba rendezve 200 fokon 40 percre magára hagyjuk. Extra olaj már nem szükségeltetik. Az utolsó 10 percben pirító funkció és már az asztalra is tehetjük. Mellé a gyerkőcök miatt krumplipürét készítettünk, bár a magam részéről egy friss salátával is el tudtam volna képzelni.

Szólj hozzá!

Címkék: harcsa fokhagyma bazsalikom sütő olivaolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://halrakoma.blog.hu/api/trackback/id/tr415102518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása