Na, ez már döfi! Ötcsillagos vasárnapi, igazán egyszerű, lájtos és roppant egészséges menü! Egy dolgunk van csak, méghozzá előző este egy klasszikus halpácot készíteni a finom harcsának, mert azt csakúgy szereti!
Hozzávalók négy éhes szájnak:
1 kg friss harcsafilé (a Hal-Udvar itt van mellettünk)
Friss bazsalikom (nehogy sajnáljuk)
1 egész fej fokhagyma
Olivaolaj
Egész citrom leve minimum
Só és frissen őrölt bors...ennyi!
Előző este halpácot készítettünk: olivaolaj, só, bors, citrom leve, friss bazsalikom levelek apróra tépkedve, préselt fokhagyma gazdagon. Ebben pácolódtak a harcsaszeletek a hűtőben míg mi aludtunk.
Elkészítése sem bonyolult, alig kell hozzányúlni. A hűtőből másnap kivéve egy sütőtálba rendezve 200 fokon 40 percre magára hagyjuk. Extra olaj már nem szükségeltetik. Az utolsó 10 percben pirító funkció és már az asztalra is tehetjük. Mellé a gyerkőcök miatt krumplipürét készítettünk, bár a magam részéről egy friss salátával is el tudtam volna képzelni.