A világ legínyencebb menüje a jól elkészített halpástétom friss kenyér-, vagy kalácskatonákon, egy jó bor mellé, vagy uzsira a gyerekeknek, de reggelire is ajánlom. Már vagy egy hete csak halpástétom receptekben utazom. Mivel volt itthon alapanyag gazdagon, nekiláttam kísérletezgetni...nemhiába! Seperc alatt elfogyott!
Hozzávalók 4 személyre:
4 keményre főzött tojás (gyerekek miatt mindig nyolcat főzök, mert azon nyomban négy elfogy)
1 doboz házi olajos hal (Hal-udvarból származó afriaki harcsából nagyon bejött)
1 nagy darab citrom leve és reszelt héja
1 púpozott evőkanál sűrű tejfől
2-3 dkg margarin
Majonéz ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
Friss petrezselyem, feketebors, só ízlés szerint
A halpástétom elkészítése végtelenül egyszerű!
Halat olajával és minden más összetevővel együtt egy olyan tálba teszünk, amiben normálisan lehet kézimixerrel turmixolni. Ha ezzel megvagyunk és egy csinos kis masszát kaptunk, akkor a tojásokat megpucoljuk, villával elnyomkodjuk (azt már eszünkbe ne jusson turmixolni) és már kész is az ízletes halpástétom.
Nagyobb adagot érdemes készíteni, mert ha van a hűtőben hely, még pár napig simán lehet fogyasztani!