Halra Koma

Halazunk, mert szeretjük! Szeretjük köztük úszva, búvárkodva, frissen nyersen, pástétomban, levesben, sülve, főve, grillezve, mindenhogyan. Mert a hal nélkülözhetetlen mindenki számára! A jó hal itt úszik körülöttünk a legtöbb magyar halgazdaságban, tavakban, folyókban. Nem vetjük meg a tengerit sem, de a magyar hal kétségkívűl a legfinomabb. Ráadásul nem is kell messzire menni ahhoz, hogy a friss halhús az asztalra kerüljön. Okosabbak leszünk tőle és állítólag szebbek is :) Gyerkőceink kedvenc eledele, mert úgy szolgáljuk fel nekik, ahogy ők is szeretik. Frissen, ízletesen, egészségesen.

Archívum

Tojásos halpástétom ínyenceknek

2013.02.24. 22:30 Livalive

A világ legínyencebb menüje a jól elkészített halpástétom friss kenyér-, vagy kalácskatonákon, egy jó bor mellé, vagy uzsira a gyerekeknek, de reggelire is ajánlom. Már vagy egy hete csak halpástétom receptekben utazom. Mivel volt itthon alapanyag gazdagon, nekiláttam kísérletezgetni...nemhiába! Seperc alatt elfogyott!

Hozzávalók 4 személyre:
4 keményre főzött tojás (gyerekek miatt mindig nyolcat főzök, mert azon nyomban négy elfogy)
1 doboz házi olajos hal (Hal-udvarból származó afriaki harcsából nagyon bejött)
1 nagy darab citrom leve és reszelt héja
1 púpozott evőkanál sűrű tejfől
2-3 dkg margarin
Majonéz ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál mustár
Friss petrezselyem, feketebors, só ízlés szerint

A halpástétom elkészítése végtelenül egyszerű!

tojasos-halpastetom.jpg

Halat olajával és minden más összetevővel együtt egy olyan tálba teszünk, amiben normálisan lehet kézimixerrel turmixolni. Ha ezzel megvagyunk és egy csinos kis masszát kaptunk, akkor a tojásokat megpucoljuk, villával elnyomkodjuk (azt már eszünkbe ne jusson turmixolni) és már kész is az ízletes halpástétom.

Nagyobb adagot érdemes készíteni, mert ha van a hűtőben hely, még pár napig simán lehet fogyasztani!

Szólj hozzá!

Címkék: tojás hal fokhagyma petrezselyem halpástétom

A bejegyzés trackback címe:

https://halrakoma.blog.hu/api/trackback/id/tr15102471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása